
Jasmin Gökboga & Kaya Gökboga
Vernissage Kulturnatt Stockholm 26 april kl. 18-00
Observera att det är annorlunda öppetider under denna utställning
Jasmin Gökboga
Jasmin har målat hela sitt liv, inspirerad av visioner, drömmar och känslor. När hon skapar går hon in i ett meditativt tillstånd där tid och rum försvinner. Hon är utbildad konservator vid Lorenzo de Medici i Florens och har restaurerat kyrklig konst i Italien, Indien och Sverige – bland annat Storkyrkan i Gamla Stan inför Kronprinsessan Victorias bröllop. Dessa erfarenheter präglar än idag hennes konstnärskap.
Hennes verk rör sig i gränslandet mellan vetenskap, andlighet och naturens mysterier. Med stark symbolik förenar hon det mikroskopiska med det kosmiska – DNA-spiraler, neuroner och rötter flätas samman med stjärnsystem, växtlighet och ljus.
Jasmins konst bär på ett tydligt narrativ: att kunskap och intuition, kropp och själ, vetenskap och mystik är delar av samma väv. I verken möter vi urmodern, hjärnans port till det gudomliga och livets bok som slår rot och bär frukt. Växter, vatten, hjärtat och ljuset återkommer som centrala motiv – både som symboler och levande väsen.
Hennes uttryck är färgstarkt, organiskt och djupt självutforskande. Hon bjuder in betraktaren att inte bara se, utan att minnas – inte med intellektet, utan med kroppen och själen. Verken blir en plats för reflektion, läkande och inre resa.
Välkommen till en utställning där allt hänger samman – och där du som betraktare blir en medskapare.
Kaya Gökboga
Kayas konst bär på en stillsam men djupt känsloladdad närvaro. Genom mjuka penseldrag och subtila färgskiftningar för han oss nära det mänskliga – till ögonblick av omsorg, ömhet och samhörighet. I hans motiv möter vi vardagens skönhet: en äldre kvinna som varsamt flätar ett barns hår, en mor i ett tidlöst ögonblick av amning, två barn i lekens förtrollade värld.
Det finns en särskild tystnad i Kayas målningar, nästan som om de viskar historier snarare än ropar ut dem. Han låter relationerna tala – mellan generationer, mellan människor med olika bakgrunder, och mellan människa och miljö. Färgpaletten är dämpad men levande, nästan drömsk, vilket förstärker det poetiska uttrycket.
Hans verk förmedlar en stark känsla av närvaro i det lilla. Det är konst som väcker minnen, som man bär med sig efteråt, som om man har fått vara vittne till något ömtåligt och vackert.
Kaya Gökboga har ägnat sig åt måleri sedan hans barndom. Mellan 1973 och 1978 studerade han konst och grafik på Ateneum i Helsingfors.
Kaya har ställt ut sina verk i städer som New York, Aix-en-Provence och Stockholm med flera, och mottagit positiva omdömen. Tidigare var han fascinerad av att måla landskap, men nuförtiden riktar han mer av sitt fokus att måla människor, och tolka sin syn på omvärlden.
Utställningen pågår 26 april – 8 maj
Lör 26 april kl. 18.00 – 00.00 (Vernissage)
Mån 28 april - tis 29 april kl. 12-18
Lör 3 maj - sön 4 maj kl. 12-16
Mån 5 maj - ons 7 maj kl. 12-18
Sista dagen tors 8 maj kl. 12-15
Välkommen!

Azarakhsh Farahani & Bara Olfati
Vernissage fredag 18 april kl. 17-20
Azarakhsh Farahani
Azarakhsh Farahani är en iransk illustratör, musiker och skådespelare baserad i Frankrike. Han har en kandidatexamen i måleri från Azaduniversitetet i Teheran. Som bildkonstnär har han deltagit i många festivaler och utställningar världen över och har tilldelats flera priser för sitt arbete. Mellan januari 2017 och februari 2025 har han visat sina illustrationer och målningar i 28 separatutställningar och 24 samlingsutställningar internationellt.
Utöver sina egna projekt har han även arbetat som illustratör och grafisk formgivare i olika konstnärliga samarbeten.
Mellan 1996 och 1999 verkade Azarakhsh både som experimentell och professionell frilansande serietecknare. Hans verk publicerades i flera iranska tidskrifter, bland annat Abrar, Fath, Aftabgardan, Chista, Keyhan Karikator, Tanz-o-Karikator, Jelveye Honar, Soroosh-e-Nojavan, Ayandeh-sazan och Aban.
Som animationsregissör har han skapat tre kort- och långfilmsanimationer där han själv ansvarat för manus, illustration och ljuddesign. Hans senaste film, The Giant Black Rock, har valts ut till flera internationella filmfestivaler, bland annat:
Gerona International Film Festival (Spanien, 2024)
Bahari Film Festival (Indonesien, 2024)
Chico International Film Festival (USA, 2024)
IFFT International Folklore Film Festival (Indien, 2024)
Bingöl International Short Film Festival (Turkiet, 2024)
Vienna International Film Awards (Österrike, 2024)
Förutom filmproduktion har Azarakhsh illustrerat böcker och formgett affischer för kulturella evenemang. I oktober 2017 var han jurymedlem vid Behance Portfolio Reviews i Teheran.
Sedan 2006 är han även aktiv inom musikproduktion och grundade bandet Koochneshin 2003. Bandet utsågs till ”Bästa grupp” vid den andra upplagan av Teheran Underground Music Festival samma år. Azarakhsh har spelat en viktig roll i Teherans kulturliv, där han både organiserat evenemang och uppträtt på scener nationellt och internationellt.
Som skådespelare blev han nominerad till ”Bästa manliga biroll” vid både den 34:e Fajr Film Festival (Teheran, 2016) och den 10:e Festival of the Association of Critics and Scriptwriters (Teheran, 2016) för sin roll i långfilmen Malaria.
Bara Olfati
Bara Olfati är en smyckesdesigner och stylist känd för sin förmåga att väva samman konst, historia och kultur i sina skapelser. Med en djup respekt för hantverk och berättande ser hon design som mer än estetik – det är ett sätt att bevara och omtolka kulturarv i en samtida form.
Hon hämtar inspiration från iransk historia, traditionella mönster och modern konstnärlig uttrycksform. Varje smycke är noggrant utformat för att bära på en berättelse som länkar det förflutna med nuet. Hennes design fungerar som en bro mellan generationer och bjuder in betraktaren att engagera sig i historiska och kulturella symboler – samtidigt som den omfamnar modets nyskapande.
Hennes passion för detaljer och autenticitet syns tydligt i materialen, teknikerna och de intrikata mönstren hon använder. Varje smycke är inte bara ett modestatement, utan även ett konstnärligt uttryck för identitet, arv och personlig berättelse.
Genom sitt arbete fortsätter Bara Olfati att utmana och omdefiniera gränserna för smyckesdesign, och erbjuder verk som är både meningsfulla och tidlösa.
Utställningen pågår 17–23 april
Torsdag: kl. 12–18
Fredag: kl. 17–20 (vernissage)
Lördag: kl. 12–17 (sång och musik kl. 17–19)
Söndag: kl. 12–16
Måndag–onsdag: kl. 12–18
Välkommen!

Linda Brodin och Lisbeth Olofsdotter
Vernissage med Linda Brodin och Lisbeth Olofsdotter
Fredagen den 4 april kl. 17-20
Välkommen!
Linda Brodin är en svensk konstnär som genom sitt bildspråk och sitt formspråk skapar verk som berör på ett djupt känslomässigt plan. Med akrylfärg och svampar som sina främsta verktyg ger hon sina målningar ett organiskt och levande uttryck. Hennes konst kännetecknas av jordnära toner, djupa himlar och abstrakta landskap – allt med ambitionen att skapa harmoni och ge betraktaren en känslomässig upplevelse.
Lindas konstnärliga resa började med en fascination för färg och form, som med tiden växte till en passion och ett sätt att uttrycka känslor. Skapandet har blivit en plats för reflektion och närvaro, där varje verk bär på en del av hennes själ.
“När jag målar försvinner tid och rum, det är som att andas kreativitet, beskriver Linda sin process.”
Hennes verk har hittat sina hem världen över, i både privata samlingar och offentliga miljöer. Varje målning bär på en egen historia och är skapad med intentionen att bjuda in till stillhet, reflektion och närvaro.
Lisbeth Olofsdotter är sedan 5 år konstnär på heltid. Efter 25 år i PR-branschen med konsten som fritidssysselsättning har nu tiden kommit att på allvar kunna ägna sig år sitt största intresse.
Under 10 år målade hon porslin, vilket gett en god känsla för detaljer och färgkänsla.
Nu blir det både akryl och akvarellmålning.
Till denna utställning har temat varit blommor och natur. Naturen är ju ändå den som är bäst på färger och nyanser.. där finns inget som inte passar ihop!
Tidigare utställningar har bl a varit i Madrid, Bryssel och flera gallerier ii Stockholm. Tex Affordable Affairs hösten 2022.
Naturligtvis är det också välkommet att besöka hennes ateljé i Margretelund.
Utställningen pågår till 10 april.
Öppettider:
Tor: 12-18
Fre: 17-20 Vernissage
Lör-sön: 12-16
Mån-ons: 12-18
Tor: 12-15

Kerstin Trolin & Eva Ponteus
Utställningen pågår 15 - 22 november 2024.
Kerstin Trolin är bildkonstnär, illustratör och grafisk formgivare. Hon är utbildad vid Berghs reklam & marknadsskola.
Kerstin arbetar i akvarell, olja, akryl samt digitalt. Motiven är hämtade från djurvärlden, uttrycket har ofta en humoristisk tvist. Mycket av inspirationen kommer från hennes norrländska rötter.
Eva Ponteus har jobbat som originaltecknare och grafisk formgivare. Hon har hela tiden målat, sytt och handarbetat. Alltid haft något för händerna. Började måla på allvar för tio år sedan. Hon målar i glada färger och runda former.
Utbildning: Fetco målarskola, Stockholms Tillskärarakademi, Grundskolan för konstnärlig utbildning.
Vernissage 15 november kl. 17.00 - 20.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.12.00 - 16.00
Måndag - torsdag kl. 10.00 - 18.00
Välkommen!

Ritva Göransson & Monica Österdahl
Utställningen pågår 4 - 10 oktober 2024.
Ritva Göransson är uppvuxen i Finland, Borgå och kom till Sverige 1980 för att studera i Uppsala. Hennes största intresse har alltid varit att skapa. Hon målar i akryl, mixed media, akvarell och skulpturera i lera. Hon är utbildad Vedic Art lärare och målar i sin ateljé på Rindö i Vaxholm eller på Öland.
I dagsläge målar hon främst i akryl. Målningarna är oftast abstrakta, men ibland kan även djur eller människor träda fram i hennes tavlor. I målningsprocessen utgår hon från färger och former som inspirerar henne. Hon vill förmedla med sina tavlor en energi och känsla som berör, väcka tankar och sätta igång fantasin hos betraktaren.
Hon har gått olika konstutbildningar och kurser genom åren: Akvarellkurs i Moskva 1998, Lilla Konstskolan på Folkuniversitet i Täby 1999, Richmond Collage Art School 2001-2002, London, Vedic Art lärarutbildning, 2008, Skulpturkurs på Folkuniversitet i Stockholm, 2009-2010, Vedic Art Skulpturkurs, 2016 och Levande verkstad på Folkhögskola HT 2022 - VT 2023.
Monica Österdahl (f.1959) är född och uppvuxen på Gotland. Numera är hon bosatt i Stockholm men bor periodvis även på Gotland. Hon är autodidakt och började sin konstnärliga bana för sju år sedan efter en Vedic art kurs. Monica hade sin första utställning 2018 i Stockholm. Sedan dess har hon ställt ut på ett flertal gallerier i Stockholm och på Gotland.
Monica hämtar framförallt sin inspiration från den gotländska naturen men har även en förkärlek till att symbolisera olika former av kvinnoporträtt. Hon målar främst i akryl men experimenterar gärna med olika tekniker och motiv.
Nu ställer hon ut tillsammans med sin ”soul sister” Ritva Göransson. De träffades via gemensamma vänner på en kryssning och upptäckte snart att de hade samma intressen såsom konst och måleri samt andlighet.
Vernissage 4 oktober kl. 17.00 - 20.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.12.00 - 16.00
Måndag - torsdag kl. 10.00 - 18.00
Välkommen!
Azarakhsh Farahani & Bara Olfati
Vernissage fredag 3 maj kl. 17-20
Den Gigantiska Svarta Stenen av Azarakhsh Farahani!
Detta projekt består av flera målningar, vars essens har utvidgats till en animering med samma namn. Animeringen, en integrerad del av projektet, skapades av Azarakhsh Farahani och Paniz Rafieimehr och släpptes 2023, med inspiration från Irans sena samtida historia. Medan animeringen har en tydlig grund i Irans samtida politiska och sociala atmosfär, tillåter dess djupa mänskliga tillvägagångssätt individer av alla nationaliteter att känna empati för den, särskilt de från länder under förtryckande regimer.
Azarakhsh Farahani är en illustratör, musiker och skådespelare baserad i Tehran, Iran. Han har en kandidatexamen i målning från Azad University i Tehran. Som illustratör och målare har han deltagit i flera festivaler och konstutställningar och har vunnit flera priser.
Utöver sitt arbete som illustratör har Azarakhsh producerat musik i 18 år och är grundaren och hjärnan bakom bandet Koochneshin sedan 2003. Koochneshin blev utvalt som det bästa bandet på den andra Tehran underground music festival 2003. Som skådespelare blev Azarakhsh nominerad till priset för bästa manliga biroll på 34th Fajr filmfestival (Tehran 2016) och 10th Festival of the Association of Critics and Scriptwriters (Tehran 2016) för sin roll i långfilmen ”Malaria”.
Handgjorda smycken av Bara Olfati!
Bara Olfatis resa är en fängslande fusion av iransk kultur och svensk utforskning. Hon började sina studier inom informationsteknologi i sitt hemland Iran och fördjupade sig senare inom artificiell intelligens när hon flyttade till Sverige. Men hennes hjärta låg egentligen i mode design, där hon fann en plattform att uttrycka sin kulturella bakgrund och berättarförmåga. Varje verk hon skapar är en hyllning till hennes iranska arv och väver samman detaljerade berättelser om tradition och mångfald. Bara är också engagerad i hållbarhet och använder miljövänliga metoder, som att tillverka örhängen av återvunnet papper. Genom sina verk firar hon inte bara kultur utan främjar också miljöansvar, och förkroppsligar en djup vördnad för tradition och kreativitet som övervinner gränser.
Olofsdotter & Hallén
Vernissage fredag 19 april kl. 17-20
Lisbeth Olofsdotter är en passionerad konstnär som sedan 4 år tillbaka ägnar sig åt konsten på heltid. Efter att ha spenderat 25 år i PR-branschen och haft konsten som en fritidssysselsättning, har hon äntligen funnit tiden att följa sitt största intresse på allvar. Med en känsla för detaljer och färgkänsla som hon utvecklade under sina 10 år som porslinsmålare, utforskar hon nu både akryl- och akvarellmålning.
Lisbeths senaste utställning har ett tema som genomsyras av både känsla och humor, där djur spelar huvudrollen. För henne är måleri en lek, en kreativ utforskning där hon kan uttrycka sig fritt.
Tidigare har Lisbeth haft äran att ställa ut sina verk i Madrid, Bryssel och flera gallerier i Stockholm, inklusive Affordable Affairs hösten 2022. Hon öppnar också upp sin ateljé i Margretelund för besökare, där de kan få en inblick i hennes konstnärliga värld. Sedan 2022 är Lisbeth medlem i Konst i Roslagen och har även blivit en del av dess styrelse sedan 2023.
Lovisa Hallén är en konstnär som är bosatt utanför Göteborg. Redan som 3-åring började hon sin konstnärliga resa genom att måla med kritor på väggarna i sitt rum. Sedan dess har hon utvecklat sin talang.
Lovisa har haft möjligheten att ställa ut sin konst i Stockholm, Paris, Venedig och Madrid. Hennes konstverk har också blivit eftertraktade runt om i världen, med samlare från USA till Frankrike som uppskattar hennes verk. Hon har sålt sin konst sedan 2014 och har en utbildning inom konst från Art Milan Institute i Georgia, USA, där hon studerade mellan 2020 och 2021.
Lovisa älskar att uttrycka sig genom färg och rörelse i sina verk. Hon strävar efter att göra sin konst talande och att väcka starka känslor och passion hos betraktaren. Hon finner inspiration från de gamla mästarna från renässansen samt barockmålningar från 1600- och 1700-talet. Genom att studera deras tekniker och stilistik har Lovisa utvecklat sin egen unika konstnärliga röst.
Galleri kaktus är även med i Stockholms kulturnatt, då håller vi öppet 20 april kl.18-24.

Helen Boreson Holmberg & Ewah Holmberg
Vernissage fredag 23 feb kl. 17-20
Helen Boreson Holmberg och Ewah Holmberg är mor o dotter som har ägnat sig åt konsten på ett eller annat sätt i hela sina liv.
Dem kommer ursprungligen från en liter ort som heter Normlösa i Östergötland, Helen bor kvar men Ewah är sedan 10 år tillbaka bosatt i Stockholm.
Helen har utbildning i landskapsmåleri, samt i Konst & dekoratinsmåleri på Nordiska Akademin. Flitigt anlitad lärare och hon har haft hundratals utställningar sedan henne första i maj 1993.
Hon fascineras av färger , naturen och allt som är vackert och vill fånga de i ett konstnärligt spel mellan ljus, skuggspel, färger och nyanser.
Ewah har vuxit upp med konsten nära inpå med både mormor , Mamma och en Pappa som är kreativt lagda och för henne har de alltid varit en självklarhet att hålla på med konst i hennes liv men valde 2012 att gå in helhjärtat som tatuerare och har jobbat med det heltid sen dess.
Konsten utöver arbetet är för henne en flykt i vardagen, det stillar hennes rastlöshet och ger ett lugn i själen.
"Vi hoppas kunna sprida glädje, värme och inspiration med våran utställning och vi ser väldigt mycket fram emot att ha den tillsammans."